2021. szeptember 6., hétfő

Egyszerű tepsis krumpli – Így főzünk mi


Mindenkivel megesik néha, hogy elcsúszik az idővel, vagy nem úgy jön ki a lépés, aztán ott toporog a család, hogy éhesek, az ebéd pedig nincs kész. Ennek orvoslására találtam ki, hogy hétköznap, amikor a férjem dolgozik, csak olyan ételt vagyok hajlandó elkészíteni, ami gyors, egyszerű, finom, és két napra is elég. Így mindenki jóllakik, én pedig megspórolom a stresszt, amivel egy 5 fogásos ebéd elkészítése járna. Szoktam olyat is, de csak akkor, ha nem kell kapkodnom. Azt ugyanis rettenetesen utálom. Azt még hozzátenném, hogy az ételeink bababarátok, ami azt jelenti a férjem szerint, hogy sótlan (a gyerek nem ehet túl sósan, fűszeresen). Igazából olyan alapanyagokból áll, amit már ehet. Lévén két éves, ez kábé mindent jelent kicsit kevesebb fűszerrel, olajjal, nem csípős, szóval bababarát.

  

A következő receptet egy ősrégi receptes füzetben találtam egyik nap, mikor nem tudtam, mit főzhetnék. Gondoltam, kipróbálom. Az volt odaírva, hogy előkészítési idő 30-40 perc. Ez igaz is, ha egyedül készíti elő az ember. Ha viszont a kisember segíteni akar, márpedig akar, és ki tudna neki ellenállni, akkor lehet akár 1 óra is. Cserébe sokkal finomabb, hiszen az ő kicsi kacsói mossák meg a krumplit, és adogatják.

 

Íme tehát a recept:

1-2 kg krumpli

3-4 fej hagyma

3-4 paradicsom

bacon szalonna

Ezeket megpucoljuk, megmossuk, felkarikázzuk. Egy tepsibe öntünk kis olajat, arra rátesszük a krumpli karikákat, rá a hagyma, rá a paradicsom, majd a bacon. Előmelegített sütőben lefóliázva 30-40 percig sütjük, aztán fólia nélkül 10 percig. Kész is van!

Mi nagyon szeretjük, mert tényleg gyors, nagyon finom, nem száraz, és könnyű, nem telíti el a gyomrunkat.


                   





0 comments:

Megjegyzés küldése

© Retus nélkül, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena