2021. szeptember 3., péntek

Merengő

 



Sziasztok!


Arra gondoltunk, indítunk egy rendszeresen jelentkező sorozatot, amelyben megosztjuk veletek azokat az érdekes dolgokat, gondolatokat, amelyekbe belefutottunk az utóbbi időkben. Hátha ti is érdekesnek találjátok őket! Ez lesz a Merengő. Vágjunk is bele!


Stresszorexia – Hallottatok már erről a betegségről? Azt mondják, ez egy új keletű táplálkozási zavar, ami kimondottan a dolgozó anyákra jellemző. A legnagyobb veszélynek a motivált, az élet minden területén tökéletességre törekvő nők vannak kitéve. A családi élet és a munkahelyi elvárások között egyensúlyozni próbáló anyák, hogy utolérjék magukat és csökkentsék a stresszt, előbb csak egy-egy étkezést hagynak ki, majd szép lassan a többit is. Ennek oka egyrészt, hogy az élet egyetlen területe, amit még kontroll alatt tudnak tartani, az az evés, másrészt pedig a nagy stressz hatására az agy olyan hormont választ ki, ami étvágycsökkentő hatású. 


Mesekalauz úton lévőknek – Nagyon szeretem Boldizsár Ildikó könyveit. Most éppen ezt olvasom. Eddig mindig hagytam, hogy eluralkodjon rajtam a vágy, még többet és többet olvasni az általa közzétett mesékből, de ezúttal lelassítottam. Napi egy mesét engedek meg magamnak. A reggeli kávé mellett, amíg a család többi tagja szendereg, elolvasom, és hagyom, hadd dolgozzon bennem egész nap. Egészen más így. 


Babysitter –  Szeptemberben még nem megy oviba a majdnem 3 éves fiam, mert évvesztes. Ezért felmerült a férjemmel bennünk a kérdés, mekkora segítséget jelentene számunkra egy babysitter. Nyárra volt néhány ajánlatunk, de akkor nem éltünk vele. Most viszont (talán) szeretnénk. Ajánlást is kaptunk, a szomszédból ismerjük is, a gyerek is találkozott már vele. Már csak azt kell kisakkoznunk, hogyan kezdjük el, melyik napokra hívjuk, mennyi idő lenne vele az ideális a gyereknek, no meg képes lennék-e átengedni a fiamat valaki másnak... A fene se gondolta volna, hogy ilyen nehéz ez! Totál felkészületlen vagyok ezt illetően. Vajon a többi anyának jobban megy ez? És ha igen, hajlandó lenne valaki megosztani velem is a titkot? :)


Krézi – A nyár folyamán teljesen beszippantottak Góg Anikó videói. Mondhatnám, és jobban is hangzana, ha azt mondanám, hogy az edzések kötötték le ennyire a figyelmem, de sajnos nem. (Pedig rám férne!) Anikó ugyanis indított egy humoros sorozatot Kréziről, az őrült anyáról, akiben egyesül mindannyiunk összes őrült gondolata. Hogy mire gondolok? Kattintsatok rá Anikó facebook oldalára, és meglátjátok! Van ovis is!







0 comments:

Megjegyzés küldése

© Retus nélkül, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena